We gaan geschikte plekken in het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘open ruimte’ bestendigen als wijngaarden, tuinbouw en paardenweides. Samen met serristen, wijnbouwers en paardenhouders houden we ons dorp groen, authentiek en met meer plaats voor druiven, paarden en bos.
In Hoeilaart wordt er niet enkel aan druiventeelt onder glas gedaan, maar sinds een tijdje ook buiten in tuinen. En dit met geschikte druivensoorten om er lekkere, biologische wijn van te maken. Dat is net zoals druiven kweken in serres niet te onderschatten en een stevig karwei. Ook wijnbouwers zijn enorm afhankelijk van de natuur en het klimaat. Wij kijken steeds vooruit en vonden alvast enkele plaatsen om nog meer wijnranken te zetten. In 2025 zal Team 1560 de geschikte plekken in het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘open ruimte’ bestendigen als wijngaard. Andere open plekken kunnen als bos, park of paardenweides ingevuld worden. Dankzij de expertise van serristen, wijnbouwers, ondernemers en de visie van Team 1560 houden we ons dorp groen, authentiek en met meer plaats voor druiven, paarden en bos.
À Hoeilaart, on ne cultive pas seulement des raisins sous verre, mais aussi depuis quelque temps à l’extérieur dans des jardins. Et cela avec des cépages adaptés pour produire un bon vin biologique. Cultiver des raisins en serres ne doit pas être sous-estimé, et c’est un travail considérable. Les vignerons dépendent également énormément de la nature et du climat. Nous regardons toujours vers l’avenir et avons déjà trouvé quelques endroits pour planter encore plus de vignes. En 2025, l’équipe 1560 intégrera les emplacements appropriés dans le plan d’exécution spatial « espace ouvert » en tant que vignoble. D’autres espaces ouverts peuvent être transformés en forêts, parcs ou prairies pour chevaux. Grâce à l’expertise des producteurs en serre, des vignerons, des entrepreneurs et à la vision de l’équipe 1560, nous gardons notre village vert, authentique et avec plus d’espace pour les raisins, les chevaux et les forêts.
In Hoeilaart, not only is grape cultivation done under glass, but also outside in gardens for some time now. This is done with suitable grape varieties to make delicious organic wine. Just like growing grapes in greenhouses, it should not be underestimated and is quite a task. Winemakers are also heavily dependent on nature and climate. We are always looking ahead and have already identified some places to plant even more grapevines. In 2025, Team 1560 will designate the suitable locations in the spatial implementation plan ‘open space’ as vineyards. Other open spaces can be used as forests, parks, or horse pastures. Thanks to the expertise of greenhouse growers, winemakers, entrepreneurs, and the vision of Team 1560, we keep our village green, authentic, and with more room for grapes, horses, and forests.